För att få tillgång till Rutstäd och uppfylla villkoren för RUT finns det en lista som måste fyllas i. Du måste bo och betala skatt i Sverige, ha boendet som permanentbostad eller fritidshus, vara minst 18 år gammal och betala tillräckligt med skatt för att kunna dra av det på rutavdraget. 

Du får rutavdrag genom att lämna korrekta uppgifter till oss som utfört din rutstäd, samt ha fått fakturan för arbetet. Skulle du ha använt hela ditt rutavdrag kan du be om en faktura utan rutavdrag. 

Vi fakturerar endast dig halva avgiften och söker sedan om andra halvan hos Skatteverket.

Vad för tjänster kan man utnyttja rutavdrag för?

Alla tjänster som faller inom facket hushållstjänster. Tjänster som faller inom facket hushållstjänster är bland annat rutstäd som fönsterputs, hemstäd och flyttstäd men även tjänster i trädgården, snöskottning, omsorg och barnpassning, reparation av vitvaror och mycket mer. 

Alla dessa hushållstjänster är berättigade och uppfyller villkoren för möjligheten att använda sig av rutavdrag. 

Vad är rutstäd?

Rutstäd är samma sak som hemstäd med en annan benämning. Hemstäd är brett och innefattar en rad olika saker, det är allt du kan tänka dig. Dammsugning, fönsterputs, dammtorkning, tvätt att mattor och så vidare. Rutstäd skiljer sig inte från hemstädning i varken utförande eller erbjudna tjänster utan är bara ett annat namn på samma tjänst.